Hvorfor skal vi gå

10.000 skridt om dagen?

Anbefalingen om at vi skal gå 10.000 skridt om dagen, stammer faktisk fra en kampagne i Japan i 1960’erne. Den blev så senere populær over hele verden som et mål for fysisk aktivitet.

Selvom der ikke ligger nogen videnskabelig forklaring bag, om at lige netop 10.000 skridt er et magisk tal, er der flere grunde til, at det kan være en gavnlig målsætning.

Dog er 10.000 skridt om dagen ikke nødvendigvis det optimale for alle. Mængden af ​​fysisk aktivitet, der anbefales, kan variere afhængigt af din alder, helbredstilstand, fitnessniveau og individuelle mål.

Hvorfor er 10.000 skridt en god målsætning?

Øget fysisk aktivitet
For mange kan det være en udfordring at opnå tilstrækkelig fysisk aktivitet i deres dagligdag. Ved at sætte et mål om at nå 10.000 skridt om dagen, tilskyndes vi til at bevæge sig mere og integrere fysisk aktivitet hver dag.

Sundhedsmæssige fordele
Regelmæssige gåture har en bred vifte af fordele. Det kan hjælpe med at forbedre hjerte-kar-sundheden, regulere blodtrykket, reducere risikoen for kroniske sygdomme som type 2-diabetes m.m. – og det kan også ses på vægten.

Nemt at måle og overvåge
En af fordelene ved at bruge skridttæller eller andre apps til at måle antallet af skridt er, at det er nemt at overvåge og opnå. Det giver en faktuel måling af ens aktivitetsniveau og er en god motivation til at opretholde en aktiv livsstil.

Hvor skal du gå hen?

I det daglige, er der nok kun tid til at gå i nærområdet. Men når det er muligt, kan man slå to fluer med et smæk og komme ud og opleve smukke ruter i Danmark. Specielt under Corona, blev det populært at gå ture og det vrimlede frem med apps og ideer til vandreruter. Her kommer et par eksempler, men du kan bare Google vandreruter i dit nærområde, så kommer det helt sikkert nogle gode forslag.

Udinaturen.dk

Naturstyrelsen har udviklet ud i naturen, der har samlet og beskrevet 100 af de smukkeste og mest spændende vandreture i hele Danmark, med inspiration og praktiske tips fra lokale naturvejledere. Du kan åbne kortet på udinaturen.dk, hvor du kan planlægge din tur og finde p-pladser, toiletter og madpakkehuse.

Langt de fleste ture starter ved offentlige parkeringspladser og kan klares på en time eller to.

Find vandreruter på udinaturen.dk

Vandreruter.dk

På denne hjemmeside kan du finde inspiration til både kortere og længere vandreture i hele Danmark. Du kan finde vandreture ved at vælge ønsket landsdel og ønsket længde på ruten.

På vandreruter.dk kan du også vælge din tur ud fra type af rute – blandt andet poplulære stier, kyststier, å-stier, jernbane-stier, stier egnet til barnevogne og rundture hvor du starter og ender samme sted.

Se ture på vandreruter.dk

Visitdenmark.dk

Visit Denmark viser de 10 flotteste vandreture i Danmark. Her er der dog tale om længere ture, der er egnede til vandreferier. Visit Denmark beskriver det selv således:

Spænd vandreskoene og udforsk landets smukke natur på de 10 flotteste vandreture gennem Danmark. Uanset om du er nybegynder eller øvet i vandring, byder en vandreferie i Danmark på storeslået natur og helt unikke oplevelser langs de danske vandreruter. 

Se vandreruter på visitdenmark.dk

Kosttilskud til en aktiv hverdag

Omega-3

Omega-3-fedtsyrer er generelt gavnlige for sportsfolk, især EPA og DHA har vist sig at have flere fordele for sportspræstation og generel sundhed.

 • Reducerer inflammation og fremmer restitution
 • Øger blodgennemstrømning
 • Reducerer ledsmerter og stivhed
 • Forbedrer mentalt fokus og humør

Kollagen

Sportsudøvere er særligt udsatte for belastningsskader og slid på led og sener. Kollagen er her vigtigt, da proteinet spiller en vigtig rolle for led, sener og bindevæv. 

 • Helbreder led og sener og forebygger skader
 • Reducerer smerter og stivhed
 • Genopretter bevægelighed og fleksibilitet

K2 vitamin

K2 vitamin er særligt relevant for sportsfolk, der udsætter deres knogler for gentagne belastninger og risikerer skader eller overbelastning.

 • Opretholder knoglestyrke og forebygger knogletab
 • Sikrer god blodgennemstrømning og iltforsyning til musklerne
 • Optimerer optagelse af D vitamin
 • Sikrer at kalcium absorberes effektivt i knoglerne

 

Shakes

Shakes kan være praktiske, da de er designet til at levere en afbalanceret sammensætning af proteiner, kulhydrater og fedtstoffer samt vitaminer og mineraler.

 • Giver kontrolleret kalori-indtag
 • Proteinerne understøtter muskelreparation og vækst
 • Kulhydraterne bidrager til at genopbygge energireserverne
 • Protein og kulhydrater fremmer muskelrestitution