Kollagen

Find din indre glød

Har du tør, kedelig og rynket hud?

Svage negle og tyndt hår, der let falder ud? Eller smerter i led og nedsat knoglestyrke?

Dette kan alle være tegn på, at din krop mangler kollagen. Kollagen kan hjælpe med at forbedre hudens elasticitet og fugtighed og reducere synlige tegn på aldring som rynker og fine linjer. Dette skyldes, at kollagen hjælper med at opretholde strukturen og integriteten af hudens bindevæv.

Kollagenproduktionen i kroppen falder med alderen, hvilket kan føre til flere af disse symptomer. Men ved at tage kollagentilskud, kan du støtte kroppens naturlige kollagenproduktion og opnå mange fordele.

Kollagen er mere end bare skønhed

Der er flere fordele ved at tage kollagen udover de skønhedsmæssige:

  • Kollagen udgør en stor del af bindevævet i kroppen, og det kan hjælpe med at opbygge muskelmasse og styrke og dermed reducere risikoen for muskelskader.
  • Kollagen er en vigtig komponent i knoglevæv og kan hjælpe med at opretholde knoglestyrke og sundhed.
  • Kollagen kan hjælpe med at styrke tarmslimhinden og reducere betændelse i tarmen. Det kan også hjælpe med at forbedre fordøjelsesprocessen og reducere risikoen for tarmsygdomme som irritabel tyktarm (IBS).
  • Kollagen kan hjælpe med at reducere inflammation i kroppen og lindre smerter og stivhed i leddene. Dette kan gøre det til en effektiv behandling for mennesker med gigt og andre ledsygdomme.

Mangler du kollagen?

Da kollagen er en vigtig komponent i mange af kroppens væv, kan manglen på kollagen have forskellige symptomer afhængigt af, hvilket væv der påvirkes. Nedenstående symptomer kan også skyldes andre årsager, så hvis du oplever nogle af disse symptomer, bør du tale med din læge. Men de almindelige symptomer på kollagenmangel kan omfatte:

1. Tør, kedelig og rynket hud
2. Svage negler, der let flækker
3. Nedsat knoglestyrke og smerter
4. Slap og løs hud
5. Tyndt og livløst hår, evt. hårtab
6. Stivhed og smerter i led
7. Fordøjelsesproblemer
8. Højt kolesteroltal
9. Reduceret muskelmasse / styrke

Kollagen er ikke bare kollagen

Som alt andet, er der stor forskel på de produkter, man kan købe og det gælder i høj grad også kollagen.

Jeg er blevet rigtig glad for Eqologys 100% naturlige produkter af høj kvalitet, der er testbaserede med dokumenterede effekter og fordele. Produkterne stammer fra Norges rene natur – fjordene, bjergene og havet.

Jeg har på den baggrund indgået et partnerskab med Eqology og du kan finde deres produkter i min shop.